Ohýbáme realitu správným směrem :-)

Moji milí přátelé. Tak i já se nakonec připojuji k celkovému pohledu na rok 2016 skrze astrologii a přináším vám své drobné postřehy pro tento rok. 
O osudových láskách, hromadách peněz, štěstí do smrti smrťoucí, o tom že máte dbát na dostatek pohybu, a když budete dodržovat všechna svá předsevzetí, tak uvidíte na vánoce i Ježíška, jste si již všichni přečetli v jiných předpovědích a tak v té mé se na to podíváme trochu globálněji a všeobecněji.
Roku 2016 bude vládnout planeta Mars. Takže žádnej Ježíšek, ale Mars. Mars je čistá, syrová energie pro akci a čin. Mars je tvrdý a paličatý. Bojovník za svou pravdu. Když je o něčem přesvědčen, jde si za tím do posledního dechu. V tomto roce tedy budeme dost odvážní a silní si vybojovat to své místo na slunci……? Nebude to rok klidný. Nakonec, je ve znamení numerologické 9. Po karmické 8, kdy se téměř všechno vyrvalo na povrch, nebo se alespoň přihlásilo o slovo, přichází čas definitivního úklidu. A bude se makat. Na to dohlédne Mars co nás bude strkat k výkonům a k akcím, o kterých se nám ani nezdálo.
Na nebi nás i tento rok budou provázet staří dobří známí (nejen) z loňska. Pluton v Kozoroženci se bude háčkovat do kvadrátku s Uranusem v Beranu a kvadrátek Saturna ve Střelenci s Neptunem v Rybách nás taky nenechá moc vydechnout.
Neptun/Saturn se vykládá jako rozkladový prvek ustáleného, touha po osvobození se ze zajetého, nerespektování dohod, zamlžování podstaty (pravdy), podrývání zajetých struktur, až po iluzi, že nás někde někdo zachrání, nebo pocit, že my snad zachráníme celý svět od hladomoru (viz imigrace a vše okolo ní). Také je toto spojení vykládáno jako epidemie. Epidemie rozkladu společnosti, sociálních jistot a hodnot, epidemie zdravotní. U těch nemocí je nutno dodat ještě příliv i nových nemocí, nebo staronových, které mohou lehce vyústit právě v epidemii. 
Pluto v Kozorožci pak je o přerodu starého řádu. Odstraňuje nefunkční a přežité a vytváří tak prostor pro nové (Uran v Beranu). Manipulativní a negativní zprávy se šíří jako mor (Saturn/Neptun). Odstraní se postupně i umělé (falešné) autority. Oddělí se zrno od plev. Toto se ale bude dít postupně a bude to zdlouhavější proces, neboť Pluto v Kozorožci bude přibližně do roku 2023. Ti, kteří tuto čistku „přežijí“ pak budou vybrušováni jako diamant až do finální nejčistší podoby. To se nevztahuje jen na vládnoucí třídu, ale na všechny dosavadní rádoby autoritativní osoby ve všech směrech a oblastech lidského bytí. Zasáhne to nejen politiku, vedení podniků, ale i jednotlivce v různých odvětvích, rodiny větší i menší.
Saturn ve Střelenci a Pluton v Kozorožci jsou dvě velmi zajímavá témata sama o sobě a dosti si podobná. Zatímco Saturn ve Střelenci po nás vyžaduje přesné plnění závazků, nutí nás dodržovat pravidla, řád, zákony, Pluto v Kozorohu tyto bariéry ničí a přestavuje. Můžeme se tak těšit ještě na daleko přísnější zákony a vymezení prostoru (např. imigrační zákony, kontrolní hlášení atp.) ale stejně tak na vymezení se vůči již nefunkčním zákonům, spolkům, institucím, které budou postupně nahrazeny novými, jinými, nebo prostě jen odstraněny. (Dobrým příkladem je třeba Polsko). Stejně jako teď aktuálně Rusko chce věnovat hromadu peněz na výchovu mladých vlastenců. Další téma, které má zachránit rozpadající se vzor zažitého a snaha o udržení hodnot.
A do toho všeho budeme vsazeni, možná poněkud násilně, jako když se přesazuje květina. Jestli bude nádoba dost velká a jestli půda v ní dostatečně výživná ukáže jen čas. Tak jako tak, je čas, kdy nezůstává kámen na kameni a je čas, aby přišel ten správný čas.
I nadále budeme zakoušet pokusy o manipulaci úsudku skrze vlastní strach. Budou nám předkládány zaručené pravdy, ale otázkou bude i nadále zůstávat, co je skutečná pravda a co jen řízená fikce. Vzpomínám na úryvek jedné písně „Bože, je jen jedna pravda, nebo máme každý svou?“
Hned ze začátku roku, abychom náhodou nevyšli ze cviku se o slovo přihlásí Slunce v konjunkci s Plutonem což je obrovská a silná energie, která může mít naprosto ničivé důsledky. Když k tomu přidáme Merkura, který je od 5.1. do 25.1 (a ještě pak několikrát v roce) retrográdní nebude to úplně sranda. Určitě doporučuji nepodepisovat žádné smlouvy, nedělat unáhlená rozhodnutí, nesdělovat nikomu své plány, nekupovat nové drahé věci, nespouštět nové projekty a raději plánovat a tiše v koutku přečkat než se pohne zase směrem dopředu. Vyzálohujte si data a nespoléhejte na výpočetní techniku. 
V červnu pak bude taky vcelku zajímavá podívaná na nebi. Slunce v opozici na Plutona, s Venuší a Merkurem v kvadrátku na Uranuse. Uran se tak ocitne na vrcholu takzvaného téčka. Viděla bych to na nějakou třaskavinu, ať už doma, že praštíte do stolu, nebo klidně i na nějakou přírodní katastrofu nebo nějaký průšvih. (To se nutně nemusí odehrát v ČR).
Zhruba v půlce srpna bude Mars v těsné blízkosti Saturna a vytvoří tak kvadrát na Neptuna do Ryb. V tomto čase se může odehrát pár nesmyslných bojů ve jménu ideálu. Boj za neexistující ideál nebo v jeho jménu.
Celý říjen bude docela energeticky nabitý. Pluto s Marsem se ocitnou na vrcholu pověstného téčka. Jupiter, Merkur, Slunce opozicí na Urana a shodně všichni kvadrátkem do Plutona s Marsem. Tomu říkám odpal na první dobrou, aneb třista z místa. Pluto je vyšší oktáva Marse a Mars je vyšší oktáva Pluta. Pluto (ničivé) a Uran (nečekané) Mars (razance) Jupiter (hodně) Slunce (akce) Merkur (racionalita) Uzly (lidstvo). Tady bych to viděla na nějaké vykulminování čehokoliv co rozhodně zasáhne masy lidí. Nebude to jen o jednotlivcích, ale bude to mít vliv ať již přímý nebo nepřímý víceméně na všechny.
Určitě pozor na nehody a nečekané situace. Této síly je vhodné využít k definitivním akcím ve svůj prospěch. To co dlouho rozvažujete, k čemu jste neměli odvahu, nebo snad na to neměli sílu. Takže jestli chcete něco udělat, je ideální čas na tsunami ve vlastním životě.
Celkově tedy tento rok nebude úplně klidný a nezajímavý. Na přetřesu budou i nadále tedy témata migrace, celosvětové krize, EU, více či méně (ne)smyslných nařízení, pády a vzestupy politiků a stran, terorismu …… atp.
Jak moc to zasáhne do našich soukromých životů, je jen na nás. Jak moc se necháme ovlivnit tím vším, nakolik si dokážeme zachovat vlastní rozum a budeme si stát za svojí pravdou. Nakolik se dokážeme postavit vlastním strachům. Nejlepší je tedy přijmout věci, které nemůžeme ovlivnit, tak jak jsou a nestresovat se. Nebát se něčeho, co se vůbec nemusí stát. Angažovat se jen tam, kde máme a můžeme něco říct nebo udělat. A ve znamení numerologické 9, uklidit si na vlastním prahu.
Bližší a konkrétnější informace z dění na nebi budu přinášet jako již tradičně v průběhu roku s blížícími se významnějšími daty. Novy, úplňky, retrogradity a vůbec zajímavé úkazy na nebi, jak se budou tvořit.
A na závěr, jako vždy připomínám, že je vždy nutné brát na zřetel, že toto aktuální postavení na nebi pouze zapadá nějakým způsobem do postavením planet v nativním horoskopu jedince a to je u každého jiné.

Vyhledávání
Aktuální akce